Започнаа подготовките за претстојниот јубилеен 20-ти меморијален турнир во мал фудбал „Оливер Соколов – Сокол“.

Почитувани пријатели и љубители на спортот, Ве информираме дека здружението на граѓани „Оливер Соколов – Сокол“ ги започна подготовките за претстојниот јубилеен 20-ти меморијален турнир во мал фудбал „Оливер Соколов – Сокол“. Покрај општина Карпош, оваа година генерален покровител е Државна видеолотарија на Македонија & Casinos Austria кои ја обезбедија првата награда за оваа година, […]

Завршни работи на детското игралиште “Сокол”

Пошитувани пријатели, Ве известуваме дека детското игралиште “Сокол” кое се наоѓа во ООУ Христијан Тодоровски Карпош – Карпош 1, кое е во склоп на фудбалското игралиште “Сокол” е во завршна фаза. Воедно сакаме да упатиме ОГРОМНА благодарност до Државна видеолотарија на Македонија која како општествено одговорна компанија е донатор на ова детско игралиште. Се надеваме […]

Освојувач на XIX меморијален турнир “Оливер Соколов – Сокол” е екипата на Гостилница Кај Џек

Победници на овогодишниот XIX меморијален турнир во мал фудбал “Оливер Соколов – Сокол” е екипата на Гостилница Кај Џек. Второто место и припадна на екипата Хоризонт Фокс, третото место го освои Баламов Компани, а четврто пласирана е екипата на Камин Кама. За најдобар млад играч е прогласен Бојан Јанев од екипата Баламов Компани, за најдобар […]

ФИНАЛЕ

Последниот фудбалски ден од XIX меморијален турнир “Оливер Соколов – Сокол” е пред нас. Спремете се за големото ФИНАЛЕ…!!! Поради големиот интерес за следење на финалните натпревари на XIX меморијален турнир во мал фудбал “Оливер Соколов – Сокол”, љубителите на добриот фудбал низ цела Македонија натпреварот за 3 место ќе може да го следат преку […]

Хуманитарна крводарителска акција

Почитувани пријатели, Ве известуваме, воедно и покануваме на хуманитарна крводарителска акција која во соработка со Инситутот за трансфузиона медицина ќе се одржи во Сабота на 23.09.2023 во период од 17:00 до 22:00 часот пред финалните натпревари во спортската сала до фудбалското игралиште “Сокол”. Само 20 минути е се што е потребно за да се спаси […]

СТАРТУВАШЕ XIX МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР „СОКОЛ 2023“

Со ревијалниот натпревар кој вечерва се одигра помеѓу ALL STAR тимот на „Сокол“, составен од поранешни учесници-финалисти на турнирот, и поранешните фудбалски репрезентативци на Македонија, беше отворен на XIX меморијален турнир во мал фудбал „Оливер Соколов – Сокол“ 2023 година, кој месецов ќе се одржи на истоименото спортско игралиште во Карпош 1.

Отворањето на XIX меморијален турнир во мал фудбал „Оливер Соколов – Сокол“

Почитувани пријатели, Ве покануваме на отворањето на XIX меморијален турнир во мал фудбал „Оливер Соколов – Сокол“ кое е закажано за петок – 01.09.2023 со почеток во 19:30 часот на фудбалското игралиште „Сокол” во Карпош 1, каде ќе се одигра ревијален натпревар помеѓу all star тимот на „Сокол” составен од поранешни учесници – финалисти и […]

ЖДРЕПКА

Ве покануваме во среда 30.08.2023 од 20 часот на игралиште „Сокол“ во Општина Карпош – Карпош 1, да ја проследиме ждрепката за XIX меморијален турнир во мал фудбал “Оливер Соколов – Сокол”2023 год.

Пријавувањето за XIX меморијален турнир во мал фудбал „Оливер Соколов – Сокол“ завршено

Почитувани пријатели, Пријавувањето за XIX меморијален турнир во мал фудбал „Оливер Соколов – Сокол“ го затвораме порано од предвидениот рок. Интересот беше преголем. Оваа година се пријавија многу екипи од внатрешноста на нашата држава. Се надеваме дека ќе има добро дружење, но пред сè добар и квалитетен фудбал. Како организација ви посакуваме на сите добредојде […]